Friday, December 14, 2012

Titkok, Összefüggések és Chanel kiállitás Angellel Párizsban

Titkok, összefüggések,
Marc Jacobs, Angel Barta és
a "The Little Black Jacket Kiállítás" Párizsban

Párizsban, a Grand Palais-ban került megrendezésre az egész világon meghírdetett "Little Black Jacket", azaz a kis fekete blézer, Chanel kiállítás, ami a mára már ikonikussá nőtt Chanel örök darabot ünnepli. A kiállításon a világ leghíresebb divatemberei, legfelkapottabb hírességei viselik a Chanel blézert. A képeket, maga a Chanel kreatív direktora Karl Lagerfeld készítette.
Nagy izgalommal mentem el a kiállításra. Párizsban, minden 500 méteren láthatsz egy plakátot a kiállításról. Akárhova mentem, fiatal lányokat láttam, akik Chanel plakátot tartottak a kezükben, ezzel jelezték, hogy, igen, ők is divatrajongók, és ők is elmentek megnézni a kiállítást, amire a belépés: ingyenes!!!
A Grand Palais egy óriási épület, ott rendezik a Chanel Pret-a-Porter showt, minden évben.Az emeleten egy közepes nagyságú kiállító terembe léptem be. Divatszerető emberek mindenhol, járkáltak, nézegették a kiállított fotókat és a videót. Mindenki választhatott egy képet, amit haza is vihetetett, plakát nagyságban.


Meglepődtem, hogy a lefényképezett sztárok nagy része szoros kapcsolatban áll Marc Jacobs-szal. Vegyük például a Fanning testvéreket: Dakotát, akit Marc már 12 éves korában felkarolt és betett egy reklámkampányba, külön legyártatta a felnőtt női ruháit, gyerek méretben. Mára már felcseperedett, az akkor még pici lány, de Marc azóta is figyelemmel követi a karrierjét. Minden divatbemutatón sztárvendég, sőt az Oh Lola MJ parfüm arca is, amit Angliában, be is tiltottak, mivel még kiskorú volt, amikor túlzottan szexuális töltetű képen pózolt, a parfümös üveggel a lába között.Oh Lola kampány
Dakota Fanning      
Dakota 12 évesen
    
Dakota és Marc Jacobs

A húga Elle Fanning is szerepel az egyik Chanel képen. Egyébként, ő is színésznő, Sofia Coppola filmjében főszerepet játszott, mindössze 13 évesen, sőt a Marc by Marc Jacobs arca is. Ja, és Sofia Coppola Marc legjobb barátja, már több, mint 20 éve.... és a képen is Elle van, amit rólam másoltak a 2008-ban készült virágkoszorú-hajpántos képemről, Carine Roitfeld volt a stylist a képen. Ő is Marc támogatója és számos képemet lemásolta.
A képen Marc Jacobst látjuk, ahogyan nagy élvezettel készül Sofia fenekét paskolni
Elle, A Love Magazine címlapján, aminek Katie Grand a főszerkesztője, MJ támogatója.
A 14 éves Elle Fanning képei a Marc by Marc Jacobs kampányban
A függönyös képemet kétszer is lemásolta, az egyik kampányban a Dior velencés képen szereplő modell van. 
A testvérek szinte minden magazinban és hétköznapokon is a legfőbb támogatújuk által tervezett ruhákat hordják
Stephen Dorff, Sofia Coppola and Elle Fanning
Sofia képe a kiállításon
 
 
Elle és Marc üzleti partnere Robert Duffy


 Kanye West képét láthatjuk rögtön a rólam másolt kép mellett. Kanye West pedig nagy haverja Marc Jacobsnak, dolgoztak együtt a Louis Vuittonnak, Kanye tervezett sportcipőket, minden egyes LV showra leutazik Párizsba, hogy első sorból nézze végig. Engem is bemutatott neki Marc, amikor meghívott a show utáni after-partyra, velem szemben ült a Louis Vuitton vacsoránál végig. Egyébként Kanye is előrukkolt saját kollekcióval, amit Párizsban mutatott be és óriási bukás volt, minden újságíró lehúzta. De mi büszkék lehetünk, hiszen Kanye szereti a magyar lányokat, pont mint a haverja Marc Jacobs, úgyhogy volt is magyar modell a divatbemutatón.Megemlíteném még, a már veteránnak számító, fehér hajú, Kristen McMenamy modellt, akinek a képe szintén ki volt állítva. Neki nagy barátnője Katie Grand és Marc is szívesen csókolgatja.
MJ nagyon jól érzi magát a hölgykoszorúban
Marc és KirstenSzerepelt a 2011 nyári Louis Vuitton kampánybanKatie Grand és Kirsten nagyon jóban vannak, így a Love Magazine címlapjára is betette a modellt.
At the Grand Palais in Paris, Karl Lagerfeld and Carine Roitfeld opened the Little Black Jacket photographic exhibition: a celebration of the iconic Chanel piece worn and flaunted by some of the most creative figures in the world.

 

No comments:

Post a Comment