Monday, May 21, 2018

A fiatal magyar művész szívszorongató története arról, hogy miért perelte be az óriási divatcégeket Párizsban 10 év szenvedés után

Angel Barta vagyok, magyar író és divattervező. 2017-ben bepereltem a Christian Dior-t, a Louis Vuitton-t és az LVMH-t a párizsi bíróságon sok éves másolásért és parazitizmusért.








Angel Barta és Marc Jacobs Párizsban
 
2009 Párizs Louis Vuitton divatbemutató





   2008-ban ismerkedtem meg Marc Jacobs amerikai divattervezővel egy véletlen folytán Párizsban, 16 éves koromban. Ettől a pillanattól kezdve, az én boldog, pozitív életem egy rémálommá vált.
Művészi családból származom. Édesanyám gyönyörűen varr ruhákat és fotóz. Gyerekkorom óta a ruha készítésben nőttem fel. Az öltözködés és a ruhák, anyagok iránti szeretet hamar kialakult bennem, már gyerekként is különlegesen öltözködtem. A nagymamám olaj festményeket festett, varrt, hímzett és gyönyörűen goblenezett. Sokat voltunk együtt a nagymamámmal és ő mindig tanított engem rajzolni, festeni, varrni, ruhákat tervezni. Megmutatta nekem Magyarország, a magyar táj varászlatos szépségeit. 


Az egész történet 2008 elején kezdődött Párizsban egy edzőteremben. Akkoriban a híres divattervező Marc Jacobs csillaga lefelé áldozóban volt. Ő 2008-ban már egy kiégett, sok mindenen átment divattervező hírében állt. Sok újság írt a drog és alkohol problémáiról, pszichiátriai kezeléseket is kapott, amikről ő maga nyilatkozott is. Többször volt rehabon, pornó színészekkel tartott kapcsolatot, többet írtak az újságok a botrányos viselkedéséről, mint a munkájáról. 
  Marc Jacobs amikor meglátott engem a párizsi edzőteremben rögtön felfigyelt rám és a nem megszokott, különleges öltözködési stílusomra. Szó szerint tátva maradt a szája, amikor megpillantott engem. Odajött hozzám és megkérdezte, hogy színésznő vagyok-e, mert lehengerli őt a stílusom és a kisugárzásom.
  Akkoriban, 2008-ban a magyar modellek csak nagyon ritkán kaptak munkát Párizsban, nem voltak még népszerűek a divatvilágban. Ezért, amikor Marc Jacobsnak meséltem róla, hogy magyar lány vagyok, ő meglepődött, mert ő még azt sem tudta, hogy hol van Magyarország.

Miután megismerkedtünk Marc Jacobs meghívott partykra, bemutatott sztároknak. Azt mondta, hogy olyan különleges arcom van, hogy velem bármit el lehet adni és őt első pillanattól kezdve elkápráztattam. Meghívott a Louis Vuitton divatbemutatóra és a Louis Vuitton vacsorára, ahol egy asztalnál ültem olyan hírességekkel, mint Milla Jovovich, Olsen ikrek, Dita Von Teese, Vogue főszerkesztők. Jacobs bemutatott Milla Jovovich ügynökének és azt akarta, hogy szerződjek le vele modellnek. Nagy topmodell karriert ígért nekem. Azt mondta Jacobs, hogy belőlem fogja csinálni az első magyar topmodellt és fel fogok lépni az összes divatbemutatón a világon és be fog tenni a legnagyobb divatkampányokba.


  

A Louis Vuitton divatbemutató után Jacobs személyesen megköszönte nekem, hogy megismerhetett engem, mert nagy hatással voltam rá a divattervezésben. Azt mondta, hogy én ihlettem a kollekcióját és azt szeretné, hogy dolgozzak vele a Louis Vuittonnál Párizsban. Behívott a Louis Vuitton irodába castingre. Még a híres New Yorker magazinban is írt rólam és a különleges stílusomról és arról, hogy modellt csinál belőlem. Ezen a linken elolvashatjátok az angol cikket.

Később azt vettem észre, hogy Jacobs az összes ruhámat és képeimet másolja a saját kollekcióiban és a kampányokban. A következő divatbemutatóján már elég merészen lemásolta a munkámat a beleegyezésem nélkül. Óriási nagy sikert aratott a rólam másolt kollekciójával a Louis Vuitton shown, Párizsban.

 Pályafutása alatt még nem volt ekkora nagy sikerben része, mint amit az én ruhaterveimmel aratott. Az újságírók le voltak nyűgözve, ettől az új, eddig még nem ismert stílustól. Mindenki találgatott, hogy vajon kiről másolt Marc Jacobs, hiszen ő mindig egy nagy másoló hírében állt. Elnevezték ezt a kollekciót  BRILLIÁNS kollekciónak.
   Jacobs fejébe szállt ez a nagy siker, amit ő eddigi élete során soha nem tapasztalhatott meg. ( Marc Jacobs mindig a többieket másolta és sosem talált ki semmi újat. )
  Jacobs gyakran azt mondta nekem, hogy azért másolja az ÉN munkámat, mert Ő akar lenni az új Picasso (kéz és agy) és az ÉN tehetségemmel ARANY betűkkel akarja beírni a nevét a történelembe. Azt hangoztatta,hogy legyek boldog,mert én egy TREND csináló vagyok,majd egyszer elmondja a világnak,hogy rólam másol.



   












Alattomos módon előre kitervelte, hogy folyamatosan  ellopja a munkámat. Retteg attól,hogy egyszer mégis kiderül,hogy ő engem másol 16 éves korom óta, már 10 éve. Ezért  mindent  megtesz, hogy engem titokban tartson a világ előtt  ( sajnos illegális eszközöket is felhasznál ehhez) 


  Az első két évben még elhittem neki, hogy majd legközelebb elmondja a világnak, hogy az én munkámat tervezi és másolja. Lemásolta a ruháimat, a fotóimat ,és sok új dolgot a divatban a formatervezésben, amit én találtam ki. Illegális eszközökkel megnézte az új ruhaterveimet is, amiket én soha nem publikáltam az interneten, de mégis láttam az ő divatbemutatóikon. A divatmárkáik egész IMIDZSÉT az ANGEL BARTA VIP COUTURE stílusára építették fel 2008 óta . A ruháikat és a reklámfilmjeiket, a kampányképeiket, a fotózásaikat a Magazinokban, a modellek mozgását és a pózaikat is rólam másolták. Mindig azokat a helyszíneket,    beállításokat használják, amit én előttük. Mindent lemásoltak ,ami én vagyok,és mindezt haszonszerzés céljából. Megháromszorozódott a forgalmuk 2008 óta, amióta engem másolnak.  Nem érdekelte őket, hogy nekem a fiatal lánynak, milyen fájdalmat okoznak ezzel. Sem dühöt,sem haragot nem érzek, de nagyon hosszú, fájdalmas 10 év volt ez az életemben. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki hitt nekem és próbált segíteni. Hálás vagyok az ügyvédemnek és mélyen tisztelem őt ,mert bátor ember, aki hitt bennem és a művészetemben és abban , hogy egy fiatal művész nyerni fog óriási multi cégek ellen.

Amikor rájöttem arra, hogy Jacobs soha sem fogja elmondani a világnak az igazságot, hogy az én ruhaterveimet használja, megszakítottam vele minden kapcsolatot, nem válaszoltam többet az üzeneteire. Jacobs bosszúból mindent elkövetett, hogy nekem fájdalmat okozzon. Mindent, amire én akkoriban vágytam ,amit én álmodtam magamnak és amit ő nekem ígért, más magyar modelleknek  váltotta valóra . Ebben Marc segítségére volt Katie Grand, aki egy stylist Londonból. Katie Grand nagyon sok márkánál és divatlapnál dolgozik. Marc Jacobs többször is lenyilatkozta, hogy ez a nő az ő jobb keze és a legjobb barátja. Katie Grand az összes márkához, divatlaphoz, ahova csak tudta betette a magyar modelleket és fényképeztette őket a rólam másolt ruhákban és pózokban ( Palvin Barbara, Vanessa Axente, Mihalik Enikő, stb.) Közben azt írogatták nekem, hogy ugorjak a vonat alá, mert ennek a történetnek,csak ez az egy megoldása van.


KATIE GRAND
 
Katie Grand és Marc Jacobs egy gálán, ahol Marc Jacobs egy díjjal kedveskedett Katie Grandnek.


2017-ben több fiatal művész beperelte Marc Jacobs-t New Yorkban, amiért szemérmetlenül lemásolta több tervüket is. A művészek feltették az igazságot az instagramra és üzentek Jacobsnak: " Hey Marc Jacobs, a művészeti lopás nem menő! "
 Itt olvashattok angolul a perről.
2019-ben a Nirvana együttes is beperelte Marc Jacobst, amiért lemásolta a híres logójukat.







 Marc Jacobs már 10 éve zaklat és terrorizál engem, miközben a munkámat használja a saját neve alatt.
 A ruhaterveimet, a képeimet, a stílusomat és az összes alkotásomat mind a mai napig lopja alattomos, illegális eszközökkel.










     

Nagyon sok híres nemzetközi ruha márkának eladta az ÉN ruhaterveimet és a munkáimat a beleegyezésem nélkül 'akaratom ellenére' miközben mindent megtesz azért, hogy ne derüljön FÉNY az igazságra. A blogomon több cikken keresztül leírom az igazságot arról, hogy Marc Jacobs hogyan manipulálja a világsztárokat (akik nagy részét ő fedezte fel és futtatta be). Jacobs nagyon sok énekest, színészt, topmodellt és divatembert irányít és támogat. Ő támogatja külföldön a magyar modelleket is 2008 óta.
 
Tehát az elmúlt 10 évben Marc Jacobs jó pénzért eladta az ÉN munkámat számos világmárkának ( Marc Jacobs mindenhova magángéppel jár, St.Barth szigeten a legdrágább villát bérli ki nyaralásra, azt, amiben az orosz milliárdos Abramovich is szokott nyaralni)  és közben, mindent megtesz azért, hogy tönkre tegye a karrieremet, a magánéletemet és terrorizál engem 16 éves korom óta.


      Marc Jacobs és Miuccia PRADA nagyon jó barátok. Jacobs nagyon sok ruhatervemet eladta a Pradanak is akaratom ellenére. Jacobs jobb keze Katie Grand a Pradanál is tervez ruhákat. Ő segített neki, hogy a Pradahoz is eljussanak a ruhaterveim és a képeim.
Nagyon érdekes, hogy a magyar modellek mind dolgoztak a Pradanak. A képen látható Prada Candy kampányt pedig Budapesten készítették, pedig ezelőtt még nem fordult elő, hogy egy olyan márka, mint a Prada Magyarországon csináljon kampányt.


 Marc Jacobs nagyon sok modellt befuttatott és velük másoltat engem. Egyet mutatok be a sok közül. Natalia Vodianova orosz modell, akivel nagyon sok képen lemásoltak engem. Ez a modell jelenleg együtt él a Louis Vuitton tulajdonosának a fiával. Vodianova három kis gyerekkel hagyta ott az első arisztokrata férjét 2011-ben, amikor összejött Európa leggazdagabb emberének a fiával Antoine Arnault-val. Azóta együtt élnek és neki is szült 2 gyereket.

Natalia Vodianova a hírhedt fotóssal Mario Testinoval ( akit sok modell megvádolt szexuális zaklatással 2018-ban)

Natalia Vodianova, a topmodell, aki Antoine Arnault-val él együtt, a Louis Vuitton tulajdonosával, a világ 2. leggazdagabb emberének a fiával.




Natalia Vodianova és Marc Jacobs

Egy kis ízelítő a másolásokból:











Marc Jacobs még be is öltözött Angel Bartának 2011-ben. 






 
Marc Jacobs az utcán pizsamában
Marc Jacobs a MET Gálán

MARC JACOBS 2019-BEN, A PSZICHIÁTERÉTŐL JÖTT EL ÍGY, MIKÖZBEN FOLYIK A PEREM PÁRIZSBAN.

 









Kérlek osszátok meg ezt a cikket facebookon és instagramon, hogy minél több emberhez eljusson az igazság!A  megosztom gombra kattintva tudjátok megosztani a cikket a facebookon.

Állítsuk meg Marc Jacobst és a többi másolót, akik tönkreteszik a fiatal művészeket és ellopják a munkájukat, a lelküket és az életüket!



NÉZZÉTEK MEG A FILMEMET, AMIN BEMUTATOM A MUNKÁMAT!






No comments:

Post a Comment