Wednesday, March 11, 2015

Robin Thicke és Pharrell Williams hivatalosan is másolók és más művészektől lopnak ötleteket 
A 2013-as év legnagyobb slágere a Blurred lines már jó ideje kiderült, hogy koppintás. Az egész világ tudta, hogy Marvin Gaye  1977-es "Got to Give It Up" c. számáról másolták. Marvin unokái beperelték Robin Thicke-t és Pharrell-t. Már hetek óta találgatott a világsajtó a per kimeneteléről és nem sok sikert jósoltak Marvin családjának, mivel a dalt nem egy az egyben másolták le, csak a dallam bizonyos részleteit.
Egy 8 tagú zsűri döntötte el, hogy történt-e jogsértés vagy sem. Az igazság győzőtt és bűnösnek találták a másolókat. A bíróság kimondta, hogy ez nem inspirálódás, hanem lopás. Pharrellék $7.3 millió dollárt kell, hogy fizesssenek Marvinéknak kártérítésként. Téves az a felfogás, hogy száz százalákig azonosnak kell lennie a másolt és az eredeti műnek, mivel a jog úgy szól, hogy "a plágium az idegen szerő művének az utánzása, másolása részben, vagy egészben engedély nélkül".

A bíróságon kívül a Gaye család elárulta, hogy a pert maga Pharrell Williams indította el Gaye-ék ellen, mivel ők meg merték kérdőjelezni, a szám eredetiségét.

Részlet a Marvin Gaye családjával készített interjúból:

Tehát mit üzen a család azoknak, akik kételkednek és azt mondják, hogy igaz, hogy a két dal hasonlít, de az még nem jelenti azt, hogy direkt lelopták volna Marvin számát? Hol van a határ az inspirálódás és a lopás között?
 Nona Gaye válasza: Az inspirálódásban, szerintem nincsen semmi rossz. De van egy határ, amikor eldöntöd, hogy az egész művet lemásolod,  a mű lényegét lekoppintod. Amikor elveszed az egész húst és csak a csontot hagyod meg.

A per végén Robin Thicke már olyan képtelenségeket is kitalált, hogy nem lopta a dalt, mivel Miley Cyrus inspirálta őt. Róla írta az egész számot. Miley Cyrus, szintén Jacobs bábja. Jacobs támogatja Mileyt és ő találta ki Miley új, extrém, perverz image-t. Miley még Marc Jacobs kampányban is szerepelt. Itt olvashattok többet Marc-ról és Miley-ról.

Itt hallgassatok bele a két dalba, hogy milyen nagy a hasonlóság!Nagyon érdekes egybeesés, hogy Pharrell Williams régi barátja Marc Jacobsnak. Őt is Jacobs irányítja és már réges rég megvette. Jacobs szerzett neki jól fizető munkákat, pl. Pharrell tervezett egy gyémántos ékszer kollekciót a Louis Vuittonnak 2008-ban, amiért Pharrell több millió dollár fizetést kapott. Pharrell állandó vendég volt Jacobs bemutatóin. 
Nem véletlen, hogy pont a magyar modellt, Palvin Barbarát tette be Marc Jacobs  Pharrell mellé az Uniqlo ruhakampányba modellnek. Jacobs a legtöbb képemet magyar modellekkel másoltatta le divatanyagokba és kampányokba.


Palvin Barbara magyar modell, Miley Cyrus színésznővel


Jacobs nem csak dalokat másoltat Pharrellel, hanem az én ruhakollekciómat is. Tavaly az Adidasnak tervezett Pharrell egy kollekciót,ahol lemásolta a ruháimat.

 
Marc Jacobs még arra is rávette Robint, hogy többször mondja ki a nevemet az egyik számában. Robin Thicke  1:47 -nél és  3:18-nál azt mondja a klipben, hogy Angel, pont mint a Joe Jonas - Just in Love c. dal klipjében, amit itt hallgathattok meg. Joe Jonast is Marc Jacobs támogatja a háttérből.
 
 
Pharell Williams állandó vendég volt Jacobs Louis Vuitton bemutatóin, mielőtt még Jacobs-t kirúgták a cégtől.
Pár éve pedig Jacobs másik nagy haverja Kanye West az Omega Gyöngyhajú lány c. számát játszotta be egy koncerten, a zenekar tudomása nélkül. A tv-ből értesült az Omega a hírről. Ők sajnos nem perelték be Kanye-t, csak békésen megegyeztek velük. Hagyták futni a bűnöst, ami nagyon helytelen, hiszen a tolvajokat üldözni kell!

Jacobs támogatja Kanyet, sőt, még Kim Kardashian (Kanye felesége) hugából is topmodellt csinált. Kendall Jenner, Kim huga a Marc Jacobs divatbemutatón debütált, mint modell. Azóta is sokat dolgozik Marckal és Katie Grand-del. Jacobs futtatta be a magyar modelleket is külföldön, több részletet olvashattok ITT

Ez csak a kezdet. Marc Jacobs barátai és támogatói mind le fognak bukni, mert az igazság mindig kiderül, csak idő kérdése!

KATIE GRAND ÉS KENDALL JENNER A MARC JACOBS SHOWNKATIE GRAND

MILEY CYRUS ÉS MARC JACOBS


 
 
 
 
További cikkek
 
 
 
 
Olvassátok el hogyan kényszeríti Marc még Lady Gagát is arra, hogy az én stílusomban öltözzön, részletért katt ide.
 
Taylor Swift Angel Barta bikiniben, képekért katt ide

Sofia Coppola lemásolta a képeimet a Diornak, megnézhetitek itt.
Miu Miu betiltott kampány, a síró fiatal lánnyal a síneken, szintén Marc ötlete.

Marc Jacobs vette rá Kanye Westet, hogy lopja el a Gyöngyhajú lányt. Részletek.
Történetem Marc Jacobsszal röviden,A Spongya Bob jelmezbe bújt Keresztapa, itt.
Elmagyarázom hogyan jutnak el az ötleteim a Diorhoz, itt.
Kanye Westnek is ír dalokat, a Runaway is az ő műve, itt olvashattok erről
A KÖNYVEM, "Titkos szerelmi affér Párizsban" megrendelhető itt.
 

No comments:

Post a Comment